ERC-MES lamenta la manca de voluntat política de CiU i PSC per a l'accessibilitat

La coalició ha demanat també que els espais culturals siguin accessibles
 
El Ple municipal celebrat ahir al vespre va debatre la moció d’ERC-MES per a una ciutat accessible i inclusiva. L’esperit del text era avançar cap a “un pacte polític, tècnic i ciutadà a mitjà i a llarg termini per a l’eliminació de totes les barreres arquitectòniques de Girona”. També instaven al govern a “enllestir les actuacions més prioritàries durant aquest mandat, especialment aquelles relatives als punts més perillosos i també a les proposades per les entitats i la ciutadania”.

Tots els grups municipals van votar a favor de la iniciativa excepte el govern, format per CiU i PSC. Avui, la cap de l’oposició, Maria Mercè Roca, ha lamentat la “manca de voluntat política per avançar amb més valentia cap una Girona autènticament accessible”, i ha exposat que “la sociovergència té un problema de distància. Només acostant-se molt poc a les necessitats de la gent amb mobilitat reduïda poden votar en contra de la moció”. A més, ha denunciat la “fredor” de l’argumentari del regidor responsable, que va defensar el vot contrari a la moció al·legant que estaven a l’espera d’un reglament que unifiqués les disposicions legals preexistents. En aquest sentit, Roca ha explicat avui que l’Ajuntament “té autonomia i capacitat d’actuar en aquesta línia. El nou reglament ha de ser una eina que garanteixi més i millors actuacions en el futur, però en cap cas s’ha de convertir en una excusa per no fer res en el present”.

A partir d’aquí, ha explicat Roca, “el nostre grup seguirà treballant per aconseguir una Girona més accessible i inclusiva”. En aquest sentit, ha anunciat que la coalició ha obert una línia de treball específica sobre el tema, “amb l’objectiu de concretar una proposta política ambiciosa per a la ciutat de Girona”. Per tal de realitzar aquest treball, ha afegit, “comptarem amb tècnics, ciutadans i les entitats que treballen el tema i que coneixen sobre el terreny les necessitats que té Girona en matèria d’accessibilitat”.

Espais cuturals

Maria Mercè Roca ha explicat també que el seu grup ha entrat una petició a l’Ajuntament perquè “adopti les mesures necessàries, mitjançant estructures fixes o mòbils, segons el cas, per tal que totes les persones puguin gaudir de les activitats programades a la ciutat de Girona”. Segons ha explicat Roca, ERC-MES ha rebut alguna queixa en relació a la manca d’espais accessibles en algunes activitats, concretament a Nits de Clàssica. Per aquest festival, “s’obren alguns espais que normalment no s’utilitzen, i cal vetllar per a què siguin accessibles”.