ERC-MES critica l'incompliment dels acords de l'Ajuntament amb el tercer sector

Denuncien també un episodi d’externalització a una empresa de seguretat privada
 
El grup municipal d’ERC-MES ha criticat l’incompliment dels acords derivats del procés de municipalització del servei d’estacionament limitat de Girona. Maria Mercè Roca ha recordat que CiU i la CUP van pactar el desembre de 2015 la municipalització del servei “a canvi, entre d’altres, de subvencions a projectes del tercer sector”, i segons ha pogut saber la coalició republicana, “aquests acords no s’han complert de forma satisfactòria”. Roca ha explicat, en aquest sentit, que aquests recursos “s’han destinat a finalitats d’una naturalesa diferent al que es va acordar”.

La cap de l’oposició ha recordat que durant el mandat anterior va externalitzar-se la gestió de les zones blaves de la ciutat a una empresa privada (Setex), quan tradicionalment se n’havia fet càrrec una entitat del tercer sector. Per raons d’urgència, va trencar-se el contracte amb Setex i ERC-MES va proposar “obrir un nou concurs reservat per a les empreses socials del tercer sector, o cercar una nova fórmula jurídicament viable que impliqués a les entitats socials”. Enlloc d’això, el govern i el grup de la CUP van pactar la municipalització del servei. Amb l’estalvi de la municipalització, els recursos addicionals es destinarien al pla de mobilitat, al d’accessibilitat i a subvencions a projectes del tercer sector. “Nosaltres ja vam dir que el tercer sector necessita oportunitats i feina, no només subvencions”, ha explicat Roca, “però en tot cas, no han rebut ni les subvencions pactades en aquells acords”.

Furgons blindats

Maria Mercè Roca ha explicat que l’Ajuntament ha obert un procés de contractació de 45.500€ per a dos anys a una empresa de seguretat privada que disposi de furgons blindats “per vigilar i comptar els diners de les zones blaves”. ERC-MES ha pogut saber també que el Consistori va comprar recentment un aparell relacionat amb la gestió de la recaptació. Segons la regidora, “això demostra que l’estalvi de la municipalització és molt relatiu”, fent referència a aquestes noves despeses.

Al mateix temps, la cap de l’oposició ha denunciat novament que el govern no hagi parlat amb el tercer sector “per explorar la possibilitat que aquest servei el prestés una entitat social i no una empresa de seguretat privada”. Segons ha explicat Roca, aquest servei l’oferia el tercer sector abans que Setex guanyés el concurs l’any 2013, per tant, “sembla que les entitats socials estarien en condicions d’oferir el servei”. Per últim, Roca ha afegit que “l’impuls de l’economia amb ànima social és quelcom que ens creiem i pel qual apostaríem si tinguéssim responsabilitats de govern”.