ERC-MES vol Temps de Flors als barris

Proposen començar la descentralització a l’entorn del centre de la ciutat
 
El grup d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona ha proposat avui que el festival Temps de Flors s’eixampli a diferents barris de la ciutat. Segons ha explicat la portaveu, Maria Mercè Roca, “tots els barris són centre i mereixen gaudir d’un tastet del Temps de Flors”. Malgrat que ha reconegut que els visitants volen veure sobretot la “joia” del casc antic, la regidora ha defensat que habilitar més espais de la mostra floral al voltant del centre “contribuiria a descongestionar un barri vell que es troba saturat durant el Temps de Flors”.

Així mateix, la cap de l’oposició ha defensat que actualment “els comerços i establiments dels barris de Girona pràcticament no noten l’impacte del festival”, que es concentra en un perímetre molt reduït de la ciutat. En aquest sentit, Roca ha afegit que “la promoció de la ciutat ha de beneficiar a tothom”. Per tot plegat, la portaveu d’ERC-MES ha instat al govern a “repensar el model de Temps de Flors en la línia de la descentralització als barris i de la descongestió del centre”, amb l’objectiu “d’evitar la saturació del barri vell i d’aconseguir que més zones de la ciutat es beneficiïn de l’impacte turístic”.

Al voltant del centre

Conscient que els visitants se senten atrets sobretot pel casc antic, Maria Mercè Roca ha expressat que “caldria començar aquesta descentralització per la primera corona al voltant del centre”. Actualment ja es realitzen algunes mostres a zones com Sant Narcís, però la regidora ha declarat que “es podria eixamplar encara més al mateix Sant Narcís, i a altres espais com la Devesa o l’Eixample”. Roca ha afegit que “Girona té racons molt bonics més enllà del barri vell”, i amb el necessari assessorament dels experts en turisme s’ha mostrat “convençuda” que la proposta significaria “un salt en qualitat i no només en quantitat de la mostra floral”.

Concretament, la cap de l’oposició ha explicat que un cop es rehabiliti tota la zona del Parc Central, en arribar a l’estació de trens “els visitants podrien començar la ruta per Sant Narcís, continuar per la Devesa i llavors entrar al barri vell”. Aquest flux es complementaria, segons Roca,  “amb els turistes que entressin per la Plaça Espanya, quan aquesta estigui arranjada, i d’aquí fessin un recorregut per l’Eixample i després el casc antic”. Aquesta diversificació d’espais “eixamplaria el recorregut actual i ajudaria a descongestionar el centre, així com començar a portar el Temps de Flors als barris”. Per concloure, Roca ha exposat que “el model d’una mostra floral circumscrita exclusivament al barri vell funcionava en el passat, quan el festival era més modest”, però ha afegit que “davant de la riuada de gent que rebem en les darreres edicions cal repensar el model per adequar-lo a la realitat del Temps de Flors d’avui”.