• ERC-MES reclama millores en la senyalització de la ciutat

  La coalició d'esquerres torna a demanar millores en la senyalització dels punts d’interès per als visitants, així com dels equipaments socials, esportius, culturals i sanitaris de la ciutat. Fa exactament un any, la coalició ERC-MES va reclamar millores en la senyalització de la ciutat que facilitessin l'accés als punts d'interès per als visitants i també als seus equipaments esportius, socials, culturals i sanitaris. En el seu moment Maria Mercè Roca va comentar que “hi ha una manca de senyals en llocs estratègics i una tendència a començar a senyalitzar massa a prop de la destinació final, fet que augmenta la probabilitat de perdre’s”.

 • L'odissea d'accedir a l'estadi de Montilivi

  Els regidors Pere Albertí i Martí Terés comproven el recorregut que hi ha entre l'aparcament que ha habilitat l'Ajuntament de Girona al Mas Gri fins a l'estadi de Montilivi els dies de partit. Són uns 30 minuts a peu, impossible per a les persones amb la mobilitat reduïda. Seguim sense entendre perquè en la majoria de camps de la primera divisió es pot estacionar a prop de l'estadi, i a la nostra ciutat la sociovergència ha decidit que no pot ser així. Al vídeo, podeu constatar aquest despropòsit:      

 • ERC-MES denuncia l'estat de brutícia dels carrers de Girona

  En menys de la meitat dels barris es resolen informes satisfactoris de neteja Alguns carrers presenten una qualitat “inacceptable” després del servei   El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona ha denunciat avui la brutícia als carrers i espais públics de Girona. Segons la seva portaveu, Maria Mercè Roca, “hi ha molts carrers de la ciutat que es troben realment bruts”, i també ha posat l’èmfasi en l’estat d’alguns contenidors, “especialment desagradable pel que fa a les males olors en ple mes d’estiu”.

 • Turisme: entre els riscos i les oportunitats

  Un dels reptes que té Girona pels propers anys és el de la diversificació econòmica. Hem d’aconseguir cercar noves fonts de riquesa que contribueixin a bastir una economia d’alt valor afegit i d’elevat complement social, que generi llocs de treball de qualitat i no precaris. A tall d’exemple, vam proposar en el darrer Ple l’articulació d’una xarxa d’agents locals per promoure la cultura científica i tecnològica. En el fons, es tracta de generar més oportunitats per a més gent.

 • ERC-MES qüestiona que el festival del circ sigui una prioritat per Girona

  Exigeixen més informació a l’equip de govern i descarten la instal·lació del museu La coalició no veu clar l’emplaçament del festival a la Devesa El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona ha qüestionat avui que el festival del circ sigui una prioritat per Girona. Maria Mercè Roca ha declarat que “qualsevol activitat que dinamitzi la ciutat i diversifiqui la seva oferta cultural és benvinguda, però qüestionem que s’hagi de subvencionar amb diner públic”. En aquest sentit, la cap de l’oposició ha exigit “transparència i més informació per part de l’equip de govern, doncs ens hem assabentat per la premsa que el festival del circ ve a Girona”.

 • Girona FC: aprofitar les oportunitats

  Fa unes quantes setmanes que el Girona FC ha assolit la fita de jugar a la primera divisió de futbol. A escala esportiva, l’entitat ja ha iniciat els tràmits per tal que aquest ascens no sigui efímer, i estan treballant tant en la confecció de la plantilla com en la remodelació de les instal·lacions. El club està fent, doncs, bona feina. Ara és l’hora, també, de començar a pensar en estratègies de ciutat per tal de rendibilitzar aquest èxit. Segurament, el que a molts ens ve al cap en primer terme és el turisme i el comerç, la promoció econòmica.

 • Dones i memòria històrica, protagonistes de les propostes d'ERC-MES per al nomenclàtor

  La coalició ha registrat cinc noms més que s’afegeixen als que ja havien proposat   El grup municipal d’ERC-MES ha registrat cinc noms més per al nomenclàtor de la ciutat, que s’afegeixen als nou que va proposar el mes passat. Maria Mercè Roca ha explicat que “registrem els noms que trobem més interessants dels que anem rebent per part de militants, simpatitzants i amics”. En aquest sentit, els cinc noms nous prioritzen “la memòria històrica i el paper de la dona en la societat”.

 • ERC-MES vol més suport psicopedagògic per a les escoles bressol

  La coalició ha visitat aquest mes les set escoles bressol públiques de Girona   Han acabat una primera ronda amb tots els centres educatius de 0 a 18 anys   El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona ha visitat aquest mes les set escoles bressol públiques de la ciutat. Maria Mercè Roca ha destacat “la implicació dels equips pedagògics per dignificar aquesta etapa educativa fonamental”, i també ha posat en valor “el treball per transformar l’antic concepte de ‘guarderia’ al de ‘escola bressol’, molt més adequat”.

 • ERC-MES proposa un pla estratègic per aprofitar l'ascens del Girona a primera

  Volen que ciutat i club treballin junts per minimitzar riscos i maximitzar oportunitats   Els republicans volen també que es fomentin valors socials i ètics en l’esport   Molt d’interès en la nova edició del cicle #PensantGirona que es va celebrar ahir, a la Casa de Cultura, per reflexionar al voltant de l’ascens del club de la ciutat a la primera divisió. L’acte, organitzat per la secció local d’ERC, ha comptat amb les intervencions de Xevi Agustí, històric del club; Josep Mª Fonalleras, soci, seguidor de l’equip i escriptor; Miquel Dorca, representant d’una penya del Girona FC i Jon Arregui, responsable de la fundació SD Eibar.

 • ERC-MES parlarà del Girona FC demà a les 19h a la Casa de Cultura

  Volen reflexionar al voltant de les oportunitats que ofereix l’ascens per a la ciutat   La secció local d’ERC a la ciutat de Girona ha organitzat una nova edició del cicle #PensantGirona, aquesta vegada titulat “Girona, de primera!”. Maria Mercè Roca ha explicat que els organitzadors volen “reflexionar sobre les oportunitats que representa per a la ciutat de Girona que el club estigui a la primera divisió”. La portaveu d’ERC-MES ha declarat que “debatrem i farem propostes en la línia de minimitzar els riscos de l’ascens en relació a la mobilitat o a la seguretat, i de maximitzar les oportunitats sobretot pel que fa al comerç i a la promoció econòmica i de ciutat”.

 • El proper dijous 13 de juliol celebrarem un #PensantGirona sobre Futbol

  El proper 13 de juliol a les 7 del vespre a la Casa de Cultura tindrà lloc un #PensantGirona sobre futbol. Volem parlar i reflexionar sobre les oportunitats que representa per a la ciutat de Girona que el Girona FC estigui a primera.  Volem debatre sobre els beneficis econòmics, però sobretot sobre volem tractar la vessant social, promoure la pau i la no violència a l'esport, etc.  Us hi esperem! 

 • ERC-MES proposa la creació d'una xarxa per promoure la cultura científica

  Reclamen una estratègia per promoure la cultura científica i tecnològica a Girona   Volen també trencar estereotips de gènere entre aquestes disciplines   El grup d’ERC-MES a l’Ajuntament presentarà una moció al Ple de dilluns per promoure la cultura científica i tecnològica a la ciutat. Segons ha explicat el regidor Martí Terés, volen crear una Taula que sigui “una xarxa d’agents, oberta a l’àrea urbana, que fomenti el coneixement i la difusió dels valors científics i tecnològics entre la població”.

 • ERC-MES vol que la Casa Reial retiri el títol de Princesa de Girona

  És un dels punts d’acord de la moció per declarar a Felip VI “persona non grata”   L’escultura dedicada a Carles Rahola ha estat el lloc que ERC-MES ha escollit per explicar, aquesta tarda, els punts d’acord de la moció per declarar a Felip VI “persona non grata”. Els regidors han justificat que l’emplaçament és un lloc simbòlic perquè “la majoria de gironins i gironines ens sentim més propers als valors que encarnava Carles Rahola que no pas als de la monarquia espanyola”.

 • Comunicat en relació als efectes dels aiguats produits ahir a la tarda a Girona

  1. Ahir a Girona van caure 52 litres per metre quadrat d’aigua i pedres en poc més de mitja hora, produint nombrosos perjudicis materials en l’espai públic, en edificis i en comerços de la ciutat. Afortunadament no hem de lamentar cap dany a les persones. En aquest sentit, volem agrair la tasca dels cossos de seguretat i d’emergències per la seva eficàcia i diligència.   2. El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona lamentem els danys que han patit els veïns i veïnes, els pagesos i hortalans i els comerciants i restauradors de la ciutat, i ens posem a la seva disposició pel que necessitin.

 • Maria Mercè Roca: "pagar per aparcar a la Copa no pot ser una mesura aïllada"

  La coalició creu que l’Ajuntament hauria d’oferir alternatives   Després que els veïns del Barri Vell i de Pedret manifestessin ahir la seva oposició a la mesura de l’Ajuntament de fer pagar per aparcar a la Copa, el grup municipal d’ERC-MES s’ha reafirmat en la seva posició i ha declarat que “pagar per aparcar a la Copa no pot ser una mesura aïllada”. Cal recordar que la coalició no va donar suport a aquesta decisió quan es va portar a votació en el darrer Ple municipal.