• ERC-MES arriba a un acord amb el govern pel Pla Estratègic de l'Esport

  La coalició impulsà aquest pla a través d’una moció el desembre de 2015   El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona donarà suport al Pla Estratègic de l’Esport Local i al Mapa d’Instal·lacions i Equipaments Esportius (MIEM) 2018-2028. la portaveu de la coalició, Maria Mercè Roca, ha explicat que aquest pla “estableix els objectius, eixos i estratègies del futur de l’activitat esportiva a la nostra ciutat, amb especial rellevància per l’esport escolar i com a eina de cohesió social”.

 • ERC-MES reivindica la bona gestió de Junqueras amb Girona

  El deute de la Generalitat amb l’Ajuntament de Girona s’ha reduït en un 86%   El grup municipal d’ERC-MES ha revelat avui que el deute de la Generalitat amb l’Ajuntament de Girona s’ha reduït en un 86% des de març de 2016, quan Oriol Junqueras va arribar a la conselleria d’economia. La portaveu de la coalició, Maria Mercè Roca, ha declarat que “Girona ha guanyat amb ERC al govern del país: s’ha reduït el deute amb l’Ajuntament i gràcies a això hem tingut més recursos per invertir a la nostra ciutat”.

 • ERC-MES vol uns pressupostos amb més accent social per al 2018

  Proposen projectes per garantir l’accés a l’habitatge i per combatre la precarietat En promoció econòmica opten per fomentar nous sectors a part del turisme El grup d’ERC-MES ha presentat a l’equip de govern de Girona una bateria de propostes per a l’aprovació dels pressupostos del 2018. La portaveu de la coalició, Maria Mercè Roca, ha declarat que “CiU gasta però no inverteix, són uns pressupostos amb les prioritats mal enfocades que no estan a l’alçada del que necessita Girona”.

 • ERC-MES vol reactivar el Consell de les Arts i de la Cultura

  Demanen també que es revisi i s’actualitzi el Pla Estratègic de Cultura El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona presentarà una moció al proper Ple per tal de reactivar el Consell de les Arts i de la Cultura. La portaveu de la coalició, Maria Mercè Roca, ha explicat que “es tracta d’un organisme creat l’any 2000, format per persones expertes, com a espai de reflexió en el camp cultural”. En aquest sentit, la regidora ha declarat que “la voluntat del consell és promoure el debat per tal d’identificar els escenaris desitjables de ciutat en matèria cultural i generar, a mig termini, consens respecte les línies mestres en la política cultural de Girona”.

 • ERC-MES proposa bonificacions fiscals als comerços emblemàtics

  Forma part de la bateria d’al·legacions a les ordenances fiscals per al 2018 Reiteren la necessitat de “revisar les ordenances per fer-les socialment més justes” El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona ha registrat avui una bateria de propostes en forma d’al·legacions per a les ordenances fiscals d’enguany. La portaveu de la coalició, Maria Mercè Roca, ha afirmat que “si la CiU accepta les nostres propostes, aquestes ordenances significaran un pas endavant en matèria de justícia social i progressivitat, i també en valentia ambiental”.

 • ERC-MES aconsegueix facilitar la participació de les entitats ciutadanes al Ple municipal

  Acorden reduir d’un mes a 15 dies el termini per a registrar mocions ciutadanes També pacten blindar la llengua catalana i avançar en la reforma horària   En el marc de la negociació del nou Reglament Orgànic Municipal (ROM), que s’aprovarà al Ple d’aquest dilluns, el grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona ha arribat a alguns acords amb el govern, que permeten “millorar la participació de la ciutadania en la governança de la ciutat i modernitzar el funcionament orgànic de l’Ajuntament”.

 • ERC-MES vol que el Ple es pronunciï en contra de l'empresonament del Govern

  Animen també a la mobilització “per a assolir tots els objectius de país” El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona presentarà una moció al Ple de dilluns vinent en contra de l’empresonament del govern de la Generalitat de Catalunya. La portaveu de la coalició, Maria Mercè Roca, ha explicat que “l’Ajuntament de Girona sempre ha estat al costat de les nostres institucions, i en aquestes hores greus no en pot ser una excepció”. Els regidors i regidores defensen en el text que “l’existència de presos polítics no té cabuda dins l’actual Unió Europea”, i citen la Declaració Universal dels Drets Humans de Nacions Unides així com el Conveni Europeu per a la Protecció dels Drets Humans i de les Llibertats Fonamentals.

 • Comunicat d'ERC-MES en relació al trencament del pacte CiU-PSC a l'Ajuntament de Girona

  Davant del trencament del pacte de govern entre CiU i PSC a la ciutat de Girona, el grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya - Moviment d’Esquerres (ERC-MES) fa les següents valoracions: Fa uns dies la nostra portaveu, Maria Mercè Roca, ja va escriure que un govern municipal amb la presència de PP, PSC o C’s seria un govern municipal coix en el camí cap a la República. Una ciutat com Girona, que de forma tant persistent i clara s’ha mostrat a favor de la sobirania de Catalunya, es mereix un equip de govern íntegrament compromès amb la consecució de la independència.

 • ERC-MES veu "desproporcionat" l'increment d'un 9'4% de la taxa d'escombraries

  Critiquen també l’augment lineal del 2’4% de tots els impostos i taxes Proposen vies més “justes i progressives” per augmentar els ingressos   El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona ha denunciat avui que la sociovergència “torna a perdre una oportunitat d’elaborar unes ordenances fiscals socialment més justes i progressives, i amb més valentia ambiental”. Aquest és el resum que la portaveu de la coalició, Maria Mercè Roca, ha fet de la proposta fiscal de CiU i PSC per aquest any.

 • ERC-MES treballarà demà dia 12 d'octubre

  La coalició aprofitarà per celebrar la reunió de treball setmanal Els regidors i regidores d’ERC-MES a Girona han explicat que “per nosaltres, demà 12 d’octubre és un dia laborable i com a tal vindrem a treballar a l’Ajuntament”. Maria Mercè Roca, portaveu de la coalició, ha declarat que “el 12 d’octubre es reivindica l’inici d’un genocidi i la festa d’un Estat que des d’ahir ja no és el nostre”. Per tot això, ha expressat, “no tenim res a celebrar”. La regidora ha explicat que el dijous és el dia en què el grup sol celebrar la seva reunió de treball setmanal, i a tal efecte ha dit que “com qualsevol dijous, demà farem la reunió de grup per preparar la setmana vinent i posar en comú els diferents temes de ciutat que hi ha a sobre de la taula”.

 • Comunicat en relació a l'operació policial duta a terme aquest matí

  Davant de l’operació policial duta a terme per la guàrdia civil aquest matí a l’Ajuntament de Girona, en relació al cas d’Aigües de Girona, Salt i Sarrià; el grup municipal d’ERC-MES manifesta el següent: 1.    Denunciem l’espectacle mediàtic dut a terme a l’Ajuntament de Girona aquest matí per part de la guàrdia civil, que té com a únic objectiu intentar vincular d’alguna manera les irregularitats en la gestió de l’aigua a la ciutat amb el procés català i més específicament amb el president Carles Puigdemont, que va ser alcalde de Girona.

 • ERC-MES denuncia els reiterats incompliments de CiU i PSC a la Devesa

  Critiquen el festival del circ, el campament dels firaires o el retard del Pla Especial   Després que la sociovergència fes ahir marxa enrere amb la decisió de situar el campament dels firaires fora de la Devesa, el grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona ha criticat avui “els reiterats incompliments del govern respecte els compromisos que havien pres en relació al parc”. Maria Mercè Roca ha explicat que “aquesta decisió se suma a la polèmica de l’emplaçament del festival del circ, a l’aparcament de vehicles dins del parc o al retard en l’aprovació del Pla Especial”.

 • ERC-MES fa una crida a la "participació massiva" per a aquest 11 de setembre

  També animen a votar en el referèndum del proper 1 d’octubre El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona ha fet avui una crida a la “participació massiva per al proper 11 de setembre”. Segons ha declarat la portaveu del grup, Maria Mercè Roca, “la conquesta de drets com el d’autodeterminació, per a reeixir, necessita una ciutadania activa i mobilitzada que els defensi”. La regidora ha explicat que “aquest procés va començar al carrer i les accions del Parlament tenen al darrere a milions de catalans i de catalanes compromesos amb l’exercici de la democràcia”.

 • ERC-MES denunciarà l'operació Catalunya al Ple de Girona

  Exigeixen la dimissió de Rajoy i de Sáenz de Santamaría El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona presentarà una moció al Ple de setembre per denunciar l’anomenada “operació Catalunya”. La portaveu del grup, Maria Mercè Roca, ha exposat que “estem al davant d’una maniobra planificada i executada per determinades estructures de l’Estat a través de pràctiques al·legals i il·legals, amb la voluntat manifesta de destruir el procés independentista”. En aquest sentit, la coalició proposarà que el Ple doni suport a les conclusions aprovades per la Comissió d’Investigació del Parlament sobre el tema, i demanarà la dimissió dels “autors polítics de la conspiració”, és a dir, del President Rajoy i de la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría.

 • ERC-MES per Girona #NoTincPor

  Amb el lema #NoTincPor, dissabte s’ha convocat una manifestació per mostrar el rebuig als atemptats i a la violència. ERC-MES per Girona ha volgut fer una crida als ciutadans a participar en la manifestació convocada per la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona.   Maria Mercè Roca, “fem una crida a participar a la manifestació per tal de mostrar el rebuig als atemptats i a la violència. La protesta ha ser un clam per la pau i la convivència”.   Roca anima tothom a participar a la protesta, “Hem de ser-hi tots i demostrar que no tenim por, que no podran destruir la nostra manera de viure.