• ERC-MES titlla de "fracàs" la gestió del govern amb la Devesa

  La coalició considera que s’han perdut sis anys i que han descuidat el dia a dia   El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona ha reaccionat a l’anunci del govern pel qual paral·litzen sine die la tramitació del Pla Especial de la Devesa. Per Maria Mercè Roca, portaveu del grup, “el d’avui ha estat la manifestació d’un fracàs de l’actual govern amb la gestió del parc”. Segons la cap de l’oposició, “la ciutat i la Devesa han perdut sis anys d’anuncis no materialitzats, d’inversions que mai han arribat i de promeses incomplertes”.

 • Maria Mercè Roca: "llogar un pis a Girona s'ha convertit en missió impossible"

  La coalició dialoga sobre el problema de l’habitatge en un acte a La Mercè   El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona ha celebrat aquesta tarda un acte al Centre Cultural de la Mercè sota el títol “viure de lloguer a Girona: missió impossible?”. L’esdeveniment ha comptat amb la participació d’Isabel Salamaña, professora de la UdG i autora d’un estudi sobre pisos turístics a Girona; Eduard Cabré, politòleg i redactor de l’estudi d’habitatge buit encarregat per l’Ajuntament; i l’activista veïnal Ruth Tramullas, de la plataforma “més barri, menys pisos turístics”.

 • ERC-MES demana que es desencalli el Pla d'usos del Castell de Montjuïc

  També volen que s’hi realitzin accions de reconstrucció   El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona ha demanat avui que es desencalli el pla d’usos del Castell de Montjuïc. La portaveu de la coalició, Maria Mercè Roca, ha explicat que “fa anys que els veïns i veïnes esperen que es clarifiqui què s’hi pot fer i què no, al Castell, i qui i com pot utilitzar-ne els espais”. La regidora ha exposat que “hem preguntat diverses vegades al govern de la ciutat sobre aquesta qüestió, i sempre se’ns respon que és molt complicat i que hi estan treballant”.

 • ERC-MES exigeix noves mesures que augmentin la recollida selectiva

  Denuncien que el mètode porta a porta s’està implantant molt lentament   El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona ha exigit avui al govern que “apliqui noves mesures que augmentin la recollida selectiva a la ciutat”. La portaveu de la coalició, Maria Mercè Roca, ha declarat que “com a societat hem avançat molt en la gestió de residus amb criteris de sostenibilitat, però tot just som a les beceroles si ens comparem amb altres ciutats europees”. En aquest sentit, la regidora s’ha referit al congrés sobre gestió de residus que s’està duent aquests dies a la ciutat, i ha explicat que “espais com el waste in progress poden servir perquè Girona aprengui d’experiències d’altres ciutats per millorar el percentatge de recollida selectiva i la reducció de residus impropis”.

 • ERC-MES vol un projecte integral per a l'entrada sud de Girona

  La coalició exigeix l’enderrocament de totes les naus, no tan sols de la meitat   El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament ha demanat avui que el Consistori “dissenyi un projecte integral per a l’entrada sud de Girona, que vagi més enllà de donar suport a les iniciatives privades com el trasllat de la Clínica Girona o l’ampliació de l’Hipercor”. Segons ha valorat Maria Mercè Roca, “l’Ajuntament no està liderant la transformació de la zona, sinó que s’està limitant a tramitar llicències urbanístiques per als operadors privats”, i ha declarat que troba a faltar “una planificació més ambiciosa i integral”.

 • ERC-MES reclama que es posi en funcionament el pacte local contra la segregació escolar

  La coalició s’adhereix a la proposta de la comunitat educativa (MUCE)   El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona ha anunciat avui la seva adhesió a la proposta de pacte local contra la segregació escolar, que fou elaborada fa uns dies pel Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE). La portaveu de la coalició, Maria Mercè Roca, ha declarat que “l’equitat ha de ser el centre del model educatiu a la nostra ciutat, en tant que garantia de la cohesió social i la igualtat d’oportunitats dels nostres barris”.

 • ERC-MES vol que Girona abordi la gestió de la diversitat i la nova ciutadania

  Presentaran una moció al Ple de dilluns amb diverses propostes concretes   El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona presentarà una moció al Ple de febrer per millorar la gestió de la diversitat a la ciutat. En aquest sentit, Maria Mercè Roca ha explicat que un 22% dels gironins i les gironines són nascuts a l’estranger, però ha lamentat que “moltes vegades el desconeixement mutu alça barreres entre les diferents comunitats i impedeix l’assoliment de majors cotes de cohesió social”.

 • ERC-MES vol que Girona disposi d'una estratègia antirumors en relació a la població migrant

  Esquerra ha celebrat l’acte “trenquem estereotips!” a can ninetes   La secció local d’ERC a Girona ha celebrat avui l’acte trenquem estereotips! a can ninetes, en el qual hi han participat Oriol Amorós (secretari d’igualtat, migracions i ciutadania del govern de la Generalitat), que ha realitzat una xerrada, i Natàlia Sin (Fundació SER.GI), que ha dinamitzat un taller antirumors sobre immigració. La portaveu d’ERC-MES a l’Ajuntament, Maria Mercè Roca, ha presentat l’acte.

 • ERC-MES vol que les llambordes de memòria s'utilitzin amb fins educatius

  La coalició celebra que es materialitzi la iniciativa que van impulsar l’abril passat   ERC-MES ha celebrat avui que dilluns vinent es materialitzi la iniciativa del grup d’instal·lar llambordes de memòria, en record a les persones de Girona deportades als camps de concentració nazi. Maria Mercè Roca ha declarat que “el foment de la memòria històrica és important com a eina de dignificació i record per a les persones que han sigut víctima de persecucions diverses”, i ha afegit que “crear espais de memòria és imprescindible per fer pedagogia dels valors de la pau, de la tolerància i del respecte entre les generacions més joves”.

 • ERC-MES denuncia la inacció del govern davant de la dificultat d'accedir al lloguer

  La coalició va presentar una bateria de propostes a la taula municipal d’habitatge Insisteixen també que cal actuar davant del fenomen dels pisos turístics ERC-MES ha denunciat avui la “inacció” del govern de Girona davant de la dificultat d’accedir a un pis de lloguer. Maria Mercè Roca ha explicat que segons dades oficials provinents de  l’Incasòl, “la mitjana del preu del lloguer a la ciutat de Girona ha passat en cinc anys de 471€ a 560€, fet que significa un 19% més en un context on els salaris es mantenen més o menys igual”.

 • ERC-MES proposa l'alberg juvenil com a espai d'urgència per a acollir als joves desemparats

  També demanen més coordinació i que s’elaborin mesures preventives   El grup d’ERC-MES ha proposat avui que s’utilitzi l’alberg juvenil del carrer Ciutadans com a “espai d’urgència per a acollir als joves extutelats que viuen al carrer un cop complerts els 18 anys”. Maria Mercè Roca ha reconegut que “no és el lloc ideal, però fem aquesta proposta per al curt termini, d’urgència, perquè avui hi ha joves que en cas que no es trobi lloc dormiran al carrer”. En aquest sentit, Roca ha opinat que “com a solució transitòria per a aquests joves és molt millor l’alberg que per exemple l’espai de la Sopa, que està destinat a un altre perfil d’usuari”.

 • ERC-MES vol vincular el Pla Especial de la Devesa amb els usos del parc

  També presenten al·legacions en la línia de fer més permeable l’accés al parc La coalició demana que es limiti la tala d’arbres a fi de preservar el paisatge   El grup d’ERC-MES a l’Ajuntament ha explicat avui el sentit de les seves al·legacions al Pla Especial de la Devesa. Maria Mercè Roca ha declarat que “ens vam abstenir en l’aprovació inicial per fer aportacions i millorar el projecte”. En total, la coalició ha presentat una quinzena de propostes que la portaveu del grup ha resumit en “vincular els usos del parc amb el pla urbanístic, millorar la transició entre l’espai urbà i la Devesa i limitar la tala d’arbres amb l’objectiu de preservar el paisatge històric”.

 • ERC-MES lamenta que CiU "perdi una nova oportunitat" per millorar el procés de pressupostos participats

  Maria Mercè Roca declara que “si alguna cosa no funciona del tot bé, cal fer canvis”   El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament ha lamentat avui que CiU “perdi una nova oportunitat” per millorar el procés dels pressupostos participats de Girona, en relació a que ja s’ha iniciat el programa per a l’any en curs. La portaveu de la coalició, Maria Mercè Roca, ha recordat que l’any passat van votar poc més del 4% dels veïns i veïnes de la ciutat, una xifra inferior que el 2016 i el 2015.

 • ERC-MES denuncia la tardança de l'Ajuntament en respondre peticions ciutadanes

  Critiquen també la manca de transparència amb els grups d’oposició El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona ha denunciat avui la tardança de l’Ajuntament en respondre les peticions de la ciutadania. Segons ha explicat Maria Mercè Roca, “diversos ciutadans s’han adreçat a nosaltres en els últims temps per posar-nos en coneixement aquesta qüestió”. La portaveu de la coalició ha exposat que “les darreres dades que tenim són de 2016, i les xifres d’aquell any ens indiquen que només el 54% dels avisos i suggeriments de la ciutadania es van respondre dins de termini”.

 • ERC-MES vol fomentar i regular els espais de pícnic i lleure

  Denuncien la “massificació” d’alguns espais i proposen actuar-hi Demanen també que s’habilitin noves àrees de pícnic i lleure a la ciutat   El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona presentarà al proper Ple una moció per al foment i la regulació dels espais de pícnic i lleure a la ciutat. Maria Mercè Roca ha celebrat que “cada vegada és més freqüent que la ciutadania passi una part del seu temps lliure a parcs i espais oberts que llinden entre el medi urbà i el natural, com Sant Daniel i les Gavarres, les Hortes de Santa Eugènia o els boscos de Palau”.