• ERC-MES lamenta el tancament de l'actual ràdio municipal

  La coalició opta per la municipalització i per un servei participatiu i de proximitat   El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona ha lamentat avui el tancament de FEM Ràdio, l’emissora municipal pilotada per Eduard Cid i Julià Bernabé. Maria Mercè Roca ha declarat que “els professionals han desenvolupat una gran tasca d’informació de proximitat, i és una llàstima que no s’hagi pogut arribar a un acord amb l’Ajuntament per a què segueixin fent aquesta feina”.

 • ERC-MES insta al govern a explicar el seu model de pressupostos participats

  Maria Mercè Roca critica que CiU ha tingut 4 anys per millorar el sistema El grup d’ERC-MES ha instat al govern de Girona a explicar el seu model de pressupostos participats. Després que ahir el regidor Berloso anunciés que s’adoptaria un nou sistema de cares al 2020, Maria Mercè Roca ha declarat que “CiU ha tingut quatre anys per canviar un model que la majoria d’agents polítics i socials de la ciutat convenim que és insuficient i que no acaba de funcionar”. La portaveu de la coalició ha criticat que “amb aquest qüestió, com en moltes d’altres, l’equip de govern tira pilotes endavant: acabarem el mandat i no s’haurà tancat quasi cap tema important de ciutat”.

 • ERC-MES vol que el Girona FC s'impliqui amb l'esport de base

  La coalició ha desgranat avui les seves propostes pel nou conveni amb el club   El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona ha desgranat avui, en roda de premsa, les seves propostes de cares al nou conveni que la ciutat ha de signar amb el Girona FC. El regidor Pere Albertí ha explicat que “el Girona FC representa molt més que un club de futbol per als nostres veïns i veïnes, i pensem que si el club s’implica amb la ciutat hi guanyarem tots: la gent de Girona, per suposat, peró també el club en imatge i estima”.

 • ERC-MES vol rebaixar el cost de l'aplicatiu de votació dels pressupostos participats

  Aposten o per programari lliure o per compartir el servei amb altres municipis El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona presentarà una moció al Ple de dilluns amb l’objectiu d’abaratir el cost de l’aplicatiu dels pressupostos participats. Segons ha explicat Maria Mercè Roca, “estem parlant de 24.200€ que, curiosament, és una xifra semblant a la dotació pressupostària de la qual disposa tot un barri per a realitzar els projectes escollits”. A tall d’exemple, la coalició cita els casos de Mas Catofa (30.

 • ERC-MES i CUP volen que les AMPES segueixin gestionant els menjadors escolars

  Els grups municipals d’ERC-MES i CUP-Crida per Girona presentaran una moció al proper Ple municipal per tal que les AMPES i les AFAS segueixin gestionant els menjadors dels centres escolars. Els impulsors han explicat que “el Consell Comarcal del Pla de l’Estany ja ha comunicat a algunes associacions de famílies que no els renovarà el conveni de gestió, i això ha generat alarma i molts dubtes entre les entitats”. Segons han declarat Pere Albertí (ERC-MES) i Laia Pèlach (CUP), aquesta situació comportaria “una important pèrdua de control sobre els aspectes del menjador escolar dificultant enormement l’adaptació a les necessitats i al projecte educatiu de cada centre: no seria un gestió de proximitat com fins ara”.

 • ERC-MES vol que una cooperativa d'habitatge acabi el bloc de l'antic mercat de Santa Eugènia

  La coalició vol promocionar les cooperatives d’habitatge amb cessió d’ús ERC-MES vol impulsar les cooperatives d’habitatge amb cessió d’ús com una “alternativa habitacional davant dels problemes que té la ciutadania de Girona d’accés a un pis per culpa de la baixa oferta, l’especulació i l’alça de preus”. Aquest model consisteix en què un ens públic o privat cedeix una finca o un solar en desús, a un termini molt llarg de temps, per tal que la cooperativa rehabiliti o construeixi l’edifici.

 • Roca: "el mapa cultural ratifica que cal canviar l'orientació de les polítiques municipals"

  ERC-MES defensa que cal descentralitzar als barris i eixamplar a nous públics   Maria Mercè Roca, portaveu del grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona, ha valorat avui les conclusions del mapa cultural encarregat pel Consistori. En aquest sentit, la regidora ha declarat que “agraïm i celebrem que el regidor delegat hagi encarregat una diagnosi de la situació de la cultura a Girona”, i ha afegit que “les conclusions del document ratifiquen que cal canviar l’orientació de les polítiques culturals en la línia del que nosaltres hem vingut defensant al llarg d’aquest mandat”.

 • Anunci de Maria Mercè Roca sobre el seu futur polític

  En l’assemblea de la secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) celebrada dijous 12 d’abril vaig anunciar als meus companys i companyes que no em presentaré a les eleccions municipals de l’any vinent a l’alcaldia de Girona. He pres aquesta decisió perquè, a un any de les eleccions, no hem aconseguit generar el clima de treball fluid i de confiança mútua necessari entre l’executiva local i el grup municipal. El meu rol com a candidata a l’alcaldia no es desenvoluparia, en aquest context, amb les garanties necessàries per treballar còmodament i plegats amb vista a aconseguir un molt bon resultat el maig de 2019.

 • Moció d'ERC-MES i CUP en suport a l'espai antiracista Salt-Girona

  Atès que Girona no pot permetre la difusió de discursos que promoguin la discriminació de persones i col·lectius; atès que aquests discursos creen judicis, etiquetes i estigmes sobre persones sense que es reconeguin les seves històries de vida, circumstàncies o situacions, que han portat a molts dels nostres veïns i veïnes a migrar; atès que l’extrema dreta i el populisme xenòfob d’alguns partits són la manifestació més visible del racisme i del rebuig a la immigració; considerem que és necessari aïllar institucionalment aquells que promouen el racisme, el feixisme, al xenofòbia  i la discriminació.

 • ERC-MES vol compromisos pressupostaris per al foment de l'emprenedoria

  També demanen més recursos per a l’economia social i solidària i el cooperativisme   El grup d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona ha anunciat avui que presentarà una moció al proper Ple municipal per fomentar l’emprenedoria a la ciutat. La portaveu de la coalició, Maria Mercè Roca, ha declarat que “el foment de l’emprenedoria va lligat als objectius de dinamització econòmica i de qualitat de l’ocupació”, i en aquest sentit ha defensat que “la creació i consolidació de petites i mitjanes empreses a la ciutat de Girona reforça el nostre teixit productiu i contribueix a generar més i millors oportunitats per als nostres veïns i veïnes”.

 • ERC-MES vol potenciar el servei municipal d'emprenedoria

  La coalició vol donar a conèixer el servei aprofitant el seu 10è aniversari També demanen més recursos per a l’economia social i solidària   El servei municipal d’emprenedoria, Girona Emprèn, compleix enguany una dècada d’existència. La portaveu d’ERC-MES a l’Ajuntament, Maria Mercè Roca, ha declarat que “fa ja 10 anys que aquest servei ofereix informació, orientació i assessorament per a la creació d’empreses, i acompanyament per a la seva consolidació i creixement”.

 • ERC-MES vol més estratègia i planificació en la definició del Modern

  El grup municipal d’ERC-MES s’ha pronunciat avui sobre la rehabilitació de l’antic cinema Modern. D’una banda, Maria Mercè Roca ha declarat que “celebrem que per fi es desencalli un projecte per a l’edifici, que pot donar fruits en benefici del sector cultural a Girona”. Tanmateix, la portaveu ha expressat “dubtes en relació als usos i incògnites com el finançament, la forma de gestió o el calendari de les obres”. En un sentit més general, la cap de l’oposició ha criticat que “manca planificació i estratègia en la política cultural de CiU”, i ha posat com a exemples que “van guardar al calaix el Pla Estratègic de Cultura, van desactivar el Consell de les Arts o no han enllestit, encara, el mapa cultural de la ciutat”.

 • Madrenas no convenç l'oposició

  La cap de l’oposició i portaveu d’ERC-MES, Maria Mercè Roca, considera que el govern de Madrenas té “les prioritats mal enfocades”, no acaba d’abordar els grans temes de ciutat i “gasta però no inverteix”. En aquest últim aspecte, destaca que es gasta molt en promoció i grans esdeveniments, que són “qüestions efímeres”. Pel que fa a les prioritats, Roca posa com a exemples els 65.000 euros destinats al Festival del Circ quan ells apostarien per la cultura de barris, i el problema de l’habitatge, que veuen com a “extraordinàriament important”, i lamenten que la diagnosi del pla local s’hagi endarrerit fins al 2019.

 • ERC-MES vol introduir criteris de dignitat salarial en la contractació pública

  Reivindiquen el reconeixement d’un salari mínim de referència de 1.000€   La portaveu del grup municipal d’ERC-MES, Maria Mercè Roca, ha explicat avui que “a l’octubre del 2016 vam impulsar una moció que demanava que l’Ajuntament reconegués un salari mínim de ciutat de 1.000€ mensuals”, i en aquest sentit ha assenyalat que “el motiu d’aquesta iniciativa és que Girona és una ciutat molt cara i no s’hi pot viure dignament amb menys de 1.000€ al mes”. Concretament, el darrer informe de l’OCU assegura, per exemple, que Girona és la tercera ciutat de l’Estat on és més car el cistell de la compra.

 • ERC-MES i CUP volen redistribuir amb criteris socials les beques i ajuts en educació

  També demanen augmentar el pressupost d’aquestes assignacions Els grups municipals d’ERC-MES i CUP-Crida per Girona han celebrat avui una roda de premsa per presentar una iniciativa conjunta que defensaran al Ple vinent. Segons els promotors, es tracta de “replantejar les convocatòries de beques i ajuts a l’educació en un sentit social i redistribtiu”. Pere Albertí (ERC-MES) i Laia Pèlach (CUP), impulsors de la moció, han denunciat que “no pot ser que algunes escoles privades rebin més recursos que els centres públics d’alta complexitat, amb alumnats provinents de famílies amb baixos ingressos econòmics o amb un percentatge molt alt de població migrant”.