• ERC-MES vol prioritzar els aspectes socials del Pla de Turisme

  La qualitat de l’ocupació o els pisos turístics, en el punt de mira Demanen que el govern presenti també calendari i pressupost   La setmana passada, l’Ajuntament de Girona va presentar en roda de premsa el nou Pla Estratègic de Turisme, confeccionat per una UTE amb la participació de la UdG. La portaveu d’ERC-MES, Maria Mercè Roca, ha declarat que “és imprescindible concretar i començar a parlar d’elements a prioritzar, de calendaris i de pressupost”, i ha assenyalat especialment la necessitat “d’actuar contra les externalitats negatives del fenomen turístic, que el pla corrobora i que el govern no ha abordat fins ara malgrat la pressió dels grups d’oposició i dels moviments veïnals”.

 • ERC-MES vol que Girona s'adhereixi a l'Aliança Educació 360

  La coalició va inaugurar dimecres el curs escolar a Girona Est   El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona ha presentat una moció per tal que el Consistori s’adhereixi a l’Aliança Educació 360, que es debatrà el proper dilluns. El regidor Pere Albertí ha explicat que es tracta d’un projecte “que neix de les darreres tendències pedagògiques amb l’objectiu de potenciar l’educació no formal, aquella que no té lloc exclusivament en l’àmbit escolar”. Segons ha explicat el regidor, la iniciativa ha estat impulsada per la Diputació de Barcelona, la Fundació Bofill i la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica sota l’etiqueta de “Educació 360.

 • ERC-MES inaugura el curs escolar a Girona Est

  El grup municipal d’ERC-MES ha inaugurat avui el curs escolar a les tres escoles del sector Est: Font de la Pólvora, Vila-roja i Sagrada Família. Els regidors Maria Mercè Roca i Pere Albertí van demanar trobar-se amb els equips directius dels tres centres el primer dia lectiu per tal de “conèixer de primera mà les demandes i necessitats d’aquestes escoles, que són algunes de les que requereixen més atenció per la composició social del seu alumnat”. També han destacat que tots els barris són centre i que la ciutat dóna massa l’esquena, específicament, al sector de Girona Est.

 • ERC convoca primàries per escollir la candidatura a l'alcaldia de Girona

  Hi podran participar militants, amics i simpatitzants d'ERC Girona el 4 d'octubre al Saló de descans del Teatre Municipal de Girona L’executiva local d’Esquerra Republicana de Catalunya a Girona ha acordat la convocatòria d’eleccions primàries per escollir la candidatura que concorrerà a les properes eleccions municipals a la ciutat. L'elecció es durà a terme el proper dijous 4 d'octubre en una Assemblea al Saló de descans del Teatre Municipal de Girona. El principal objectiu de la convocatòria de primàries és el de reforçar l'equip humà que haurà d'encapçalar el projecte municipal d'Esquerra a la ciutat de Girona.

 • ERC-MES reclama més ombra a les places i parcs públics a l'estiu

  Demanen arbres o pèrgoles especialment a les zones amb jocs infantils   El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona ha registrat una moció per tal d’aconseguir més ombra a les places i parcs públics durant l’estiu. La portaveu del grup ha declarat que “en les hores diürnes és difícil poder passar temps de lleure al carrer a menys que s’estigui a l’ombra”, i ha posat l’accent especialment en els espais públics amb jocs infantils: “quan fa molt de Sol és difícil veure infants i les seves famílies gaudint d’aquests espais”.

 • ERC-MES pregunta si ADIF ha redactat un nou informe de seguretat sobre el viaducte

  L’Ajuntament va assegurar que el demanaria però no se n’ha sabut res més   El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona ha registrat una pregunta per escrit demanant si ADIF ha redactat un nou informe de seguretat sobre el viaducte. La portaveu del grup, Maria Mercè Roca, ha explicat que “el regidor delegat va assegurar en un Ple de fa dos anys que ho sol·licitaria a ADIF i que enviaria el document als portaveus dels diferents grups, però no n’hem sabut res més”. Concretament, durant la primavera del 2016 va aparèixer una junta de dilatació en un punt del viaducte, en forma d’esquerda.

 • ERC-MES demana que s'elimini del planejament el vial de les Hortes de Santa Eugènia

  El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona ha presentat una moció per tal d’eliminar del planejament urbanístic el vial de les Hortes de Santa Eugènia. La portaveu de la coalició, Maria Mercè Roca, ha declarat que “qualsevol vial de trànsit rodat aniria en contra del projecte de sostenibilitat i cohesió social de les Hortes, i malgrat que a dia d’avui hi ha consens polític sobre la qüestió, demanem que es blindi l’espai en el planejament urbanístic”. En aquest sentit, la regidora ha defensat el projecte i ha expressat que l’espai “té un alt valor ecològic i s’ha convertit també en una zona d’oci i de cohesió social molt important per al barri i per a la ciutat en el seu conjunt”.

 • ERC-MES dóna suport a Madrenas per la querella rebuda en relació a la Plaça 1 d'Octubre

  Maria Mercè Roca reivindica que la Plaça 1 d’Octubre va ser una iniciativa popular   El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona ha donat suport a Marta Madrenas per la querella que ha presentat un partit d’extrema dreta, Vox, en relació al canvi de nom de la Plaça 1 d’Octubre. La portaveu de la coalició, Maria Mercè Roca, ha declarat que “el canvi de nom de la Plaça 1 d’Octubre respòn a una majoria democràtica i és obra, en primer terme, de la societat civil; i en segon terme, de 18 dels 25 regidors del Consistori que vam avalar la proposta”.

 • ERC-MES demana al govern que rectifiqui pel canvi d'ubicació dels artesans del Pont de Pedra

  Creuen que la decisió no està prou motivada i volen saber les alternatives   El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona ha demanat avui al govern que rectifiqui pel canvi d’ubicació dels artesans del Pont de Pedra. La portaveu del grup, Maria Mercè Roca, ha declarat que “fa més de 20 anys que els artesans se situen allà, són ja part de la quotidianitat del Pont de Pedra i generen dinamisme i activitat econòmica a la zona”. La regidora ha criticat que amb els artesans han fet com amb l’enderrocament dels quioscos: “van apartant de la geografia de la ciutat els seus elements més populars i emblemàtics per donar pas a un model d’aparador i cartró-pedra que no compartim”.

 • ERC-MES insta al govern a recuperar la mitja marató

  Per manca de finançament, la darrera edició (22a) es va dur a terme l’any 2016 El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona ha instat avui a l’equip de govern a recuperar la popular mitja marató, que es va realitzar entre els anys 1994 i 2016 pels carrers de la ciutat. La portaveu del grup, Maria Mercè Roca, ha declarat que “es tractava d’una cursa molt emblemàtica que es va deixar de celebrar per manca de finançament privat”. Malgrat que el govern va anunciar que a l’Ajuntament li interessava l’esdeveniment i que se li buscaria una nova data, probablement a la tardor, no s’ha tornat a celebrar.

 • ERC-MES vol mesures immediates per a la problemàtica educativa de Girona Est

  La coalició proposa la instal·lació d’una Unitat d’Escolarització Compartida (UEC) El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona presentarà dilluns vinent una moció per abordar les problemàtiques urgents de Girona Est en matèria educativa. El regidor Pere Albertí ha explicat que “l’Ajuntament va engegar fa un any un procés deliberatiu a nivell de ciutat sobre la qüestió de la segregació escolar, però pel que hem vist va per llarg i hi ha barris que necessiten solucions immediates, de cares al curs vinent”.

 • ERC-MES lamenta el tancament de l'actual ràdio municipal

  La coalició opta per la municipalització i per un servei participatiu i de proximitat   El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona ha lamentat avui el tancament de FEM Ràdio, l’emissora municipal pilotada per Eduard Cid i Julià Bernabé. Maria Mercè Roca ha declarat que “els professionals han desenvolupat una gran tasca d’informació de proximitat, i és una llàstima que no s’hagi pogut arribar a un acord amb l’Ajuntament per a què segueixin fent aquesta feina”.

 • ERC-MES insta al govern a explicar el seu model de pressupostos participats

  Maria Mercè Roca critica que CiU ha tingut 4 anys per millorar el sistema El grup d’ERC-MES ha instat al govern de Girona a explicar el seu model de pressupostos participats. Després que ahir el regidor Berloso anunciés que s’adoptaria un nou sistema de cares al 2020, Maria Mercè Roca ha declarat que “CiU ha tingut quatre anys per canviar un model que la majoria d’agents polítics i socials de la ciutat convenim que és insuficient i que no acaba de funcionar”. La portaveu de la coalició ha criticat que “amb aquest qüestió, com en moltes d’altres, l’equip de govern tira pilotes endavant: acabarem el mandat i no s’haurà tancat quasi cap tema important de ciutat”.

 • ERC-MES vol que el Girona FC s'impliqui amb l'esport de base

  La coalició ha desgranat avui les seves propostes pel nou conveni amb el club   El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona ha desgranat avui, en roda de premsa, les seves propostes de cares al nou conveni que la ciutat ha de signar amb el Girona FC. El regidor Pere Albertí ha explicat que “el Girona FC representa molt més que un club de futbol per als nostres veïns i veïnes, i pensem que si el club s’implica amb la ciutat hi guanyarem tots: la gent de Girona, per suposat, peró també el club en imatge i estima”.

 • ERC-MES vol rebaixar el cost de l'aplicatiu de votació dels pressupostos participats

  Aposten o per programari lliure o per compartir el servei amb altres municipis El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona presentarà una moció al Ple de dilluns amb l’objectiu d’abaratir el cost de l’aplicatiu dels pressupostos participats. Segons ha explicat Maria Mercè Roca, “estem parlant de 24.200€ que, curiosament, és una xifra semblant a la dotació pressupostària de la qual disposa tot un barri per a realitzar els projectes escollits”. A tall d’exemple, la coalició cita els casos de Mas Catofa (30.