• ERC-MES demana que s'elimini del planejament el vial de les Hortes de Santa Eugènia

  El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona ha presentat una moció per tal d’eliminar del planejament urbanístic el vial de les Hortes de Santa Eugènia. La portaveu de la coalició, Maria Mercè Roca, ha declarat que “qualsevol vial de trànsit rodat aniria en contra del projecte de sostenibilitat i cohesió social de les Hortes, i malgrat que a dia d’avui hi ha consens polític sobre la qüestió, demanem que es blindi l’espai en el planejament urbanístic”. En aquest sentit, la regidora ha defensat el projecte i ha expressat que l’espai “té un alt valor ecològic i s’ha convertit també en una zona d’oci i de cohesió social molt important per al barri i per a la ciutat en el seu conjunt”.

 • ERC-MES dóna suport a Madrenas per la querella rebuda en relació a la Plaça 1 d'Octubre

  Maria Mercè Roca reivindica que la Plaça 1 d’Octubre va ser una iniciativa popular   El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona ha donat suport a Marta Madrenas per la querella que ha presentat un partit d’extrema dreta, Vox, en relació al canvi de nom de la Plaça 1 d’Octubre. La portaveu de la coalició, Maria Mercè Roca, ha declarat que “el canvi de nom de la Plaça 1 d’Octubre respòn a una majoria democràtica i és obra, en primer terme, de la societat civil; i en segon terme, de 18 dels 25 regidors del Consistori que vam avalar la proposta”.

 • ERC-MES demana al govern que rectifiqui pel canvi d'ubicació dels artesans del Pont de Pedra

  Creuen que la decisió no està prou motivada i volen saber les alternatives   El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona ha demanat avui al govern que rectifiqui pel canvi d’ubicació dels artesans del Pont de Pedra. La portaveu del grup, Maria Mercè Roca, ha declarat que “fa més de 20 anys que els artesans se situen allà, són ja part de la quotidianitat del Pont de Pedra i generen dinamisme i activitat econòmica a la zona”. La regidora ha criticat que amb els artesans han fet com amb l’enderrocament dels quioscos: “van apartant de la geografia de la ciutat els seus elements més populars i emblemàtics per donar pas a un model d’aparador i cartró-pedra que no compartim”.

 • ERC-MES insta al govern a recuperar la mitja marató

  Per manca de finançament, la darrera edició (22a) es va dur a terme l’any 2016 El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona ha instat avui a l’equip de govern a recuperar la popular mitja marató, que es va realitzar entre els anys 1994 i 2016 pels carrers de la ciutat. La portaveu del grup, Maria Mercè Roca, ha declarat que “es tractava d’una cursa molt emblemàtica que es va deixar de celebrar per manca de finançament privat”. Malgrat que el govern va anunciar que a l’Ajuntament li interessava l’esdeveniment i que se li buscaria una nova data, probablement a la tardor, no s’ha tornat a celebrar.

 • ERC-MES vol mesures immediates per a la problemàtica educativa de Girona Est

  La coalició proposa la instal·lació d’una Unitat d’Escolarització Compartida (UEC) El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona presentarà dilluns vinent una moció per abordar les problemàtiques urgents de Girona Est en matèria educativa. El regidor Pere Albertí ha explicat que “l’Ajuntament va engegar fa un any un procés deliberatiu a nivell de ciutat sobre la qüestió de la segregació escolar, però pel que hem vist va per llarg i hi ha barris que necessiten solucions immediates, de cares al curs vinent”.

 • ERC-MES lamenta el tancament de l'actual ràdio municipal

  La coalició opta per la municipalització i per un servei participatiu i de proximitat   El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona ha lamentat avui el tancament de FEM Ràdio, l’emissora municipal pilotada per Eduard Cid i Julià Bernabé. Maria Mercè Roca ha declarat que “els professionals han desenvolupat una gran tasca d’informació de proximitat, i és una llàstima que no s’hagi pogut arribar a un acord amb l’Ajuntament per a què segueixin fent aquesta feina”.

 • ERC-MES insta al govern a explicar el seu model de pressupostos participats

  Maria Mercè Roca critica que CiU ha tingut 4 anys per millorar el sistema El grup d’ERC-MES ha instat al govern de Girona a explicar el seu model de pressupostos participats. Després que ahir el regidor Berloso anunciés que s’adoptaria un nou sistema de cares al 2020, Maria Mercè Roca ha declarat que “CiU ha tingut quatre anys per canviar un model que la majoria d’agents polítics i socials de la ciutat convenim que és insuficient i que no acaba de funcionar”. La portaveu de la coalició ha criticat que “amb aquest qüestió, com en moltes d’altres, l’equip de govern tira pilotes endavant: acabarem el mandat i no s’haurà tancat quasi cap tema important de ciutat”.

 • ERC-MES vol que el Girona FC s'impliqui amb l'esport de base

  La coalició ha desgranat avui les seves propostes pel nou conveni amb el club   El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona ha desgranat avui, en roda de premsa, les seves propostes de cares al nou conveni que la ciutat ha de signar amb el Girona FC. El regidor Pere Albertí ha explicat que “el Girona FC representa molt més que un club de futbol per als nostres veïns i veïnes, i pensem que si el club s’implica amb la ciutat hi guanyarem tots: la gent de Girona, per suposat, peró també el club en imatge i estima”.

 • ERC-MES vol rebaixar el cost de l'aplicatiu de votació dels pressupostos participats

  Aposten o per programari lliure o per compartir el servei amb altres municipis El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona presentarà una moció al Ple de dilluns amb l’objectiu d’abaratir el cost de l’aplicatiu dels pressupostos participats. Segons ha explicat Maria Mercè Roca, “estem parlant de 24.200€ que, curiosament, és una xifra semblant a la dotació pressupostària de la qual disposa tot un barri per a realitzar els projectes escollits”. A tall d’exemple, la coalició cita els casos de Mas Catofa (30.

 • ERC-MES i CUP volen que les AMPES segueixin gestionant els menjadors escolars

  Els grups municipals d’ERC-MES i CUP-Crida per Girona presentaran una moció al proper Ple municipal per tal que les AMPES i les AFAS segueixin gestionant els menjadors dels centres escolars. Els impulsors han explicat que “el Consell Comarcal del Pla de l’Estany ja ha comunicat a algunes associacions de famílies que no els renovarà el conveni de gestió, i això ha generat alarma i molts dubtes entre les entitats”. Segons han declarat Pere Albertí (ERC-MES) i Laia Pèlach (CUP), aquesta situació comportaria “una important pèrdua de control sobre els aspectes del menjador escolar dificultant enormement l’adaptació a les necessitats i al projecte educatiu de cada centre: no seria un gestió de proximitat com fins ara”.

 • ERC-MES vol que una cooperativa d'habitatge acabi el bloc de l'antic mercat de Santa Eugènia

  La coalició vol promocionar les cooperatives d’habitatge amb cessió d’ús ERC-MES vol impulsar les cooperatives d’habitatge amb cessió d’ús com una “alternativa habitacional davant dels problemes que té la ciutadania de Girona d’accés a un pis per culpa de la baixa oferta, l’especulació i l’alça de preus”. Aquest model consisteix en què un ens públic o privat cedeix una finca o un solar en desús, a un termini molt llarg de temps, per tal que la cooperativa rehabiliti o construeixi l’edifici.

 • Roca: "el mapa cultural ratifica que cal canviar l'orientació de les polítiques municipals"

  ERC-MES defensa que cal descentralitzar als barris i eixamplar a nous públics   Maria Mercè Roca, portaveu del grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona, ha valorat avui les conclusions del mapa cultural encarregat pel Consistori. En aquest sentit, la regidora ha declarat que “agraïm i celebrem que el regidor delegat hagi encarregat una diagnosi de la situació de la cultura a Girona”, i ha afegit que “les conclusions del document ratifiquen que cal canviar l’orientació de les polítiques culturals en la línia del que nosaltres hem vingut defensant al llarg d’aquest mandat”.

 • Anunci de Maria Mercè Roca sobre el seu futur polític

  En l’assemblea de la secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) celebrada dijous 12 d’abril vaig anunciar als meus companys i companyes que no em presentaré a les eleccions municipals de l’any vinent a l’alcaldia de Girona. He pres aquesta decisió perquè, a un any de les eleccions, no hem aconseguit generar el clima de treball fluid i de confiança mútua necessari entre l’executiva local i el grup municipal. El meu rol com a candidata a l’alcaldia no es desenvoluparia, en aquest context, amb les garanties necessàries per treballar còmodament i plegats amb vista a aconseguir un molt bon resultat el maig de 2019.

 • Moció d'ERC-MES i CUP en suport a l'espai antiracista Salt-Girona

  Atès que Girona no pot permetre la difusió de discursos que promoguin la discriminació de persones i col·lectius; atès que aquests discursos creen judicis, etiquetes i estigmes sobre persones sense que es reconeguin les seves històries de vida, circumstàncies o situacions, que han portat a molts dels nostres veïns i veïnes a migrar; atès que l’extrema dreta i el populisme xenòfob d’alguns partits són la manifestació més visible del racisme i del rebuig a la immigració; considerem que és necessari aïllar institucionalment aquells que promouen el racisme, el feixisme, al xenofòbia  i la discriminació.

 • ERC-MES vol compromisos pressupostaris per al foment de l'emprenedoria

  També demanen més recursos per a l’economia social i solidària i el cooperativisme   El grup d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona ha anunciat avui que presentarà una moció al proper Ple municipal per fomentar l’emprenedoria a la ciutat. La portaveu de la coalició, Maria Mercè Roca, ha declarat que “el foment de l’emprenedoria va lligat als objectius de dinamització econòmica i de qualitat de l’ocupació”, i en aquest sentit ha defensat que “la creació i consolidació de petites i mitjanes empreses a la ciutat de Girona reforça el nostre teixit productiu i contribueix a generar més i millors oportunitats per als nostres veïns i veïnes”.