• ERC-MES denuncia que segueixen els talls de llum en alguns barris de Girona

  La coalició critica les promeses electoralistes del govern al sector est   El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona ha tornat a denunciar els talls de llum que pateixen alguns barris de la ciutat. La portaveu, Maria Mercè Roca, ha expressat que “és indignant que en plenes vacances de Nadal hi hagi hagut gironins i gironines que no han tingut llum malgrat pagar honradament totes les factures”. En aquest sentit, la regidora ha declarat que “és immoral que hi hagi grans empreses que guanyen milions d’euros a l’any incapaces d’oferir un bon servei de subministrament elèctric a les persones que, a més a més, compleixen amb el contracte i són bons pagadors”.

 • ERC-MES vota en contra de les ordenances fiscals de Girona

  El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona ha votat avui en contra de les ordenances fiscals per al 2019. Maria Mercè Roca ha valorat que “torna a ser una proposta mancada d’ambició social i ambiental, que no introdueix cap canvi destacat respecte anys anteriors” A més a més, la coalició ha denunciat la manca de voluntat de negociar “perquè CiU  ha tornat a escollir el PSC com a soci prioritari”. La portaveu del grup ha explicat que de la vintena d’al·legacions proposades les han desestimat totes menys una, que han acceptat perquè coincidia amb una de les propostes que el PSC va presentar com a condició per al seu vot favorable.

 • ERC-MES reclama que s'acceleri la definició del Pla Integral de Sant Narcís

  La coalició recorda que ja fa tres anys de l’acord polític per dissenyar el pla   El grup d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona ha reclamat avui que s’acceleri la definició del Pla Integral de Sant Narcís. La portaveu de la coalició, Maria Mercè Roca, ha criticat que “el febrer de 2017, el govern va anunciar que a final d’aquell any els veïns i veïnes de Sant Narcís tindrien el pla integral del barri. Doncs bé, ha passat un any i encara no el tenim”. L’acord polític per tirar-lo endavant, a més, data del Ple de novembre de 2015.

 • ERC-MES denuncia que el 80% de les mocions aprovades pel Ple no s'han executat

  S’han aprovat 28 mocions d’ERC-MES, però 22 d’aquestes s’han guardat al calaix   El grup d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona ha denunciat avui que l’equip de govern no executa les mocions aprovades pel Ple municipal. Concretament, la portaveu Maria Mercè Roca ha explicat que “de les 35 mocions que hem presentat se n’han aprovat 28, però només 6 d’aquestes s’han executat parcialment o total”. Segons la regidora, “aquesta desídia en l’execució de les mocions aprovades és un menyspreu envers el plenari, òrgan sobirà del municipi i representant de la sobirania local”.

 • ERC-MES vol un pla de gestió del risc de l'arbrat a Girona

  La coalició vol prevenir els accidents provocats per la caiguda d’elements arbrats   El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona ha registrat una moció, que presentarà al proper Ple, per tal que el Consistori posi en marxa un pla de gestió del risc de l’arbrat. La regidora Maria Mercè Roca ha explicat que “en els darrers dos anys s’han produït diversos accidents derivats de fenòmens naturals força intensos com fortes ventades, pluges contundents o pedregades”. La coalició ha registrat alguns dels incidents, com ara la caiguda de branques o d’arbres als Jardins de la Infància, a l’Avinguda Pericot o a la Pujada de les Pedreres.

 • ERC-MES votarà en contra de les ordenances fiscals

  Un impost per a les grans superfícies, que CiU no vol, encalla la negociació   El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona ha anunciat avui que votarà en contra de les ordenances fiscals presentades pel govern de la ciutat. La portaveu, Maria Mercè Roca, ha explicat que “d’entrada, torna a ser una proposta mancada d’ambició social i ambiental, que no introdueix cap canvi destacat respecte anys anteriors”. Tanmateix, la regidora ha revelat que ambdós grups estaven en converses per a pactar una abstenció que permetés facilitar l’aprovació del document, “a canvi d’introduir mesures de progressivitat fiscal per aconseguir unes ordenances socialment més justes”.

 • ERC-MES vol prioritzar els aspectes socials del Pla de Turisme

  La qualitat de l’ocupació o els pisos turístics, en el punt de mira Demanen que el govern presenti també calendari i pressupost   La setmana passada, l’Ajuntament de Girona va presentar en roda de premsa el nou Pla Estratègic de Turisme, confeccionat per una UTE amb la participació de la UdG. La portaveu d’ERC-MES, Maria Mercè Roca, ha declarat que “és imprescindible concretar i començar a parlar d’elements a prioritzar, de calendaris i de pressupost”, i ha assenyalat especialment la necessitat “d’actuar contra les externalitats negatives del fenomen turístic, que el pla corrobora i que el govern no ha abordat fins ara malgrat la pressió dels grups d’oposició i dels moviments veïnals”.

 • ERC-MES vol que Girona s'adhereixi a l'Aliança Educació 360

  La coalició va inaugurar dimecres el curs escolar a Girona Est   El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona ha presentat una moció per tal que el Consistori s’adhereixi a l’Aliança Educació 360, que es debatrà el proper dilluns. El regidor Pere Albertí ha explicat que es tracta d’un projecte “que neix de les darreres tendències pedagògiques amb l’objectiu de potenciar l’educació no formal, aquella que no té lloc exclusivament en l’àmbit escolar”. Segons ha explicat el regidor, la iniciativa ha estat impulsada per la Diputació de Barcelona, la Fundació Bofill i la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica sota l’etiqueta de “Educació 360.

 • ERC-MES inaugura el curs escolar a Girona Est

  El grup municipal d’ERC-MES ha inaugurat avui el curs escolar a les tres escoles del sector Est: Font de la Pólvora, Vila-roja i Sagrada Família. Els regidors Maria Mercè Roca i Pere Albertí van demanar trobar-se amb els equips directius dels tres centres el primer dia lectiu per tal de “conèixer de primera mà les demandes i necessitats d’aquestes escoles, que són algunes de les que requereixen més atenció per la composició social del seu alumnat”. També han destacat que tots els barris són centre i que la ciutat dóna massa l’esquena, específicament, al sector de Girona Est.

 • ERC convoca primàries per escollir la candidatura a l'alcaldia de Girona

  Hi podran participar militants, amics i simpatitzants d'ERC Girona el 4 d'octubre al Saló de descans del Teatre Municipal de Girona L’executiva local d’Esquerra Republicana de Catalunya a Girona ha acordat la convocatòria d’eleccions primàries per escollir la candidatura que concorrerà a les properes eleccions municipals a la ciutat. L'elecció es durà a terme el proper dijous 4 d'octubre en una Assemblea al Saló de descans del Teatre Municipal de Girona. El principal objectiu de la convocatòria de primàries és el de reforçar l'equip humà que haurà d'encapçalar el projecte municipal d'Esquerra a la ciutat de Girona.

 • ERC-MES reclama més ombra a les places i parcs públics a l'estiu

  Demanen arbres o pèrgoles especialment a les zones amb jocs infantils   El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona ha registrat una moció per tal d’aconseguir més ombra a les places i parcs públics durant l’estiu. La portaveu del grup ha declarat que “en les hores diürnes és difícil poder passar temps de lleure al carrer a menys que s’estigui a l’ombra”, i ha posat l’accent especialment en els espais públics amb jocs infantils: “quan fa molt de Sol és difícil veure infants i les seves famílies gaudint d’aquests espais”.

 • ERC-MES pregunta si ADIF ha redactat un nou informe de seguretat sobre el viaducte

  L’Ajuntament va assegurar que el demanaria però no se n’ha sabut res més   El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona ha registrat una pregunta per escrit demanant si ADIF ha redactat un nou informe de seguretat sobre el viaducte. La portaveu del grup, Maria Mercè Roca, ha explicat que “el regidor delegat va assegurar en un Ple de fa dos anys que ho sol·licitaria a ADIF i que enviaria el document als portaveus dels diferents grups, però no n’hem sabut res més”. Concretament, durant la primavera del 2016 va aparèixer una junta de dilatació en un punt del viaducte, en forma d’esquerda.

 • ERC-MES demana que s'elimini del planejament el vial de les Hortes de Santa Eugènia

  El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona ha presentat una moció per tal d’eliminar del planejament urbanístic el vial de les Hortes de Santa Eugènia. La portaveu de la coalició, Maria Mercè Roca, ha declarat que “qualsevol vial de trànsit rodat aniria en contra del projecte de sostenibilitat i cohesió social de les Hortes, i malgrat que a dia d’avui hi ha consens polític sobre la qüestió, demanem que es blindi l’espai en el planejament urbanístic”. En aquest sentit, la regidora ha defensat el projecte i ha expressat que l’espai “té un alt valor ecològic i s’ha convertit també en una zona d’oci i de cohesió social molt important per al barri i per a la ciutat en el seu conjunt”.

 • ERC-MES dóna suport a Madrenas per la querella rebuda en relació a la Plaça 1 d'Octubre

  Maria Mercè Roca reivindica que la Plaça 1 d’Octubre va ser una iniciativa popular   El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona ha donat suport a Marta Madrenas per la querella que ha presentat un partit d’extrema dreta, Vox, en relació al canvi de nom de la Plaça 1 d’Octubre. La portaveu de la coalició, Maria Mercè Roca, ha declarat que “el canvi de nom de la Plaça 1 d’Octubre respòn a una majoria democràtica i és obra, en primer terme, de la societat civil; i en segon terme, de 18 dels 25 regidors del Consistori que vam avalar la proposta”.

 • ERC-MES demana al govern que rectifiqui pel canvi d'ubicació dels artesans del Pont de Pedra

  Creuen que la decisió no està prou motivada i volen saber les alternatives   El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona ha demanat avui al govern que rectifiqui pel canvi d’ubicació dels artesans del Pont de Pedra. La portaveu del grup, Maria Mercè Roca, ha declarat que “fa més de 20 anys que els artesans se situen allà, són ja part de la quotidianitat del Pont de Pedra i generen dinamisme i activitat econòmica a la zona”. La regidora ha criticat que amb els artesans han fet com amb l’enderrocament dels quioscos: “van apartant de la geografia de la ciutat els seus elements més populars i emblemàtics per donar pas a un model d’aparador i cartró-pedra que no compartim”.