• ERC-MES i CUP volen que les AMPES segueixin gestionant els menjadors escolars

  Els grups municipals d’ERC-MES i CUP-Crida per Girona presentaran una moció al proper Ple municipal per tal que les AMPES i les AFAS segueixin gestionant els menjadors dels centres escolars. Els impulsors han explicat que “el Consell Comarcal del Pla de l’Estany ja ha comunicat a algunes associacions de famílies que no els renovarà el conveni de gestió, i això ha generat alarma i molts dubtes entre les entitats”. Segons han declarat Pere Albertí (ERC-MES) i Laia Pèlach (CUP), aquesta situació comportaria “una important pèrdua de control sobre els aspectes del menjador escolar dificultant enormement l’adaptació a les necessitats i al projecte educatiu de cada centre: no seria un gestió de proximitat com fins ara”.

 • ERC-MES vol que una cooperativa d'habitatge acabi el bloc de l'antic mercat de Santa Eugènia

  La coalició vol promocionar les cooperatives d’habitatge amb cessió d’ús ERC-MES vol impulsar les cooperatives d’habitatge amb cessió d’ús com una “alternativa habitacional davant dels problemes que té la ciutadania de Girona d’accés a un pis per culpa de la baixa oferta, l’especulació i l’alça de preus”. Aquest model consisteix en què un ens públic o privat cedeix una finca o un solar en desús, a un termini molt llarg de temps, per tal que la cooperativa rehabiliti o construeixi l’edifici.

 • Roca: "el mapa cultural ratifica que cal canviar l'orientació de les polítiques municipals"

  ERC-MES defensa que cal descentralitzar als barris i eixamplar a nous públics   Maria Mercè Roca, portaveu del grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona, ha valorat avui les conclusions del mapa cultural encarregat pel Consistori. En aquest sentit, la regidora ha declarat que “agraïm i celebrem que el regidor delegat hagi encarregat una diagnosi de la situació de la cultura a Girona”, i ha afegit que “les conclusions del document ratifiquen que cal canviar l’orientació de les polítiques culturals en la línia del que nosaltres hem vingut defensant al llarg d’aquest mandat”.

 • Anunci de Maria Mercè Roca sobre el seu futur polític

  En l’assemblea de la secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) celebrada dijous 12 d’abril vaig anunciar als meus companys i companyes que no em presentaré a les eleccions municipals de l’any vinent a l’alcaldia de Girona. He pres aquesta decisió perquè, a un any de les eleccions, no hem aconseguit generar el clima de treball fluid i de confiança mútua necessari entre l’executiva local i el grup municipal. El meu rol com a candidata a l’alcaldia no es desenvoluparia, en aquest context, amb les garanties necessàries per treballar còmodament i plegats amb vista a aconseguir un molt bon resultat el maig de 2019.

 • Moció d'ERC-MES i CUP en suport a l'espai antiracista Salt-Girona

  Atès que Girona no pot permetre la difusió de discursos que promoguin la discriminació de persones i col·lectius; atès que aquests discursos creen judicis, etiquetes i estigmes sobre persones sense que es reconeguin les seves històries de vida, circumstàncies o situacions, que han portat a molts dels nostres veïns i veïnes a migrar; atès que l’extrema dreta i el populisme xenòfob d’alguns partits són la manifestació més visible del racisme i del rebuig a la immigració; considerem que és necessari aïllar institucionalment aquells que promouen el racisme, el feixisme, al xenofòbia  i la discriminació.

 • ERC-MES vol compromisos pressupostaris per al foment de l'emprenedoria

  També demanen més recursos per a l’economia social i solidària i el cooperativisme   El grup d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona ha anunciat avui que presentarà una moció al proper Ple municipal per fomentar l’emprenedoria a la ciutat. La portaveu de la coalició, Maria Mercè Roca, ha declarat que “el foment de l’emprenedoria va lligat als objectius de dinamització econòmica i de qualitat de l’ocupació”, i en aquest sentit ha defensat que “la creació i consolidació de petites i mitjanes empreses a la ciutat de Girona reforça el nostre teixit productiu i contribueix a generar més i millors oportunitats per als nostres veïns i veïnes”.

 • ERC-MES vol potenciar el servei municipal d'emprenedoria

  La coalició vol donar a conèixer el servei aprofitant el seu 10è aniversari També demanen més recursos per a l’economia social i solidària   El servei municipal d’emprenedoria, Girona Emprèn, compleix enguany una dècada d’existència. La portaveu d’ERC-MES a l’Ajuntament, Maria Mercè Roca, ha declarat que “fa ja 10 anys que aquest servei ofereix informació, orientació i assessorament per a la creació d’empreses, i acompanyament per a la seva consolidació i creixement”.

 • ERC-MES vol més estratègia i planificació en la definició del Modern

  El grup municipal d’ERC-MES s’ha pronunciat avui sobre la rehabilitació de l’antic cinema Modern. D’una banda, Maria Mercè Roca ha declarat que “celebrem que per fi es desencalli un projecte per a l’edifici, que pot donar fruits en benefici del sector cultural a Girona”. Tanmateix, la portaveu ha expressat “dubtes en relació als usos i incògnites com el finançament, la forma de gestió o el calendari de les obres”. En un sentit més general, la cap de l’oposició ha criticat que “manca planificació i estratègia en la política cultural de CiU”, i ha posat com a exemples que “van guardar al calaix el Pla Estratègic de Cultura, van desactivar el Consell de les Arts o no han enllestit, encara, el mapa cultural de la ciutat”.

 • Madrenas no convenç l'oposició

  La cap de l’oposició i portaveu d’ERC-MES, Maria Mercè Roca, considera que el govern de Madrenas té “les prioritats mal enfocades”, no acaba d’abordar els grans temes de ciutat i “gasta però no inverteix”. En aquest últim aspecte, destaca que es gasta molt en promoció i grans esdeveniments, que són “qüestions efímeres”. Pel que fa a les prioritats, Roca posa com a exemples els 65.000 euros destinats al Festival del Circ quan ells apostarien per la cultura de barris, i el problema de l’habitatge, que veuen com a “extraordinàriament important”, i lamenten que la diagnosi del pla local s’hagi endarrerit fins al 2019.

 • ERC-MES vol introduir criteris de dignitat salarial en la contractació pública

  Reivindiquen el reconeixement d’un salari mínim de referència de 1.000€   La portaveu del grup municipal d’ERC-MES, Maria Mercè Roca, ha explicat avui que “a l’octubre del 2016 vam impulsar una moció que demanava que l’Ajuntament reconegués un salari mínim de ciutat de 1.000€ mensuals”, i en aquest sentit ha assenyalat que “el motiu d’aquesta iniciativa és que Girona és una ciutat molt cara i no s’hi pot viure dignament amb menys de 1.000€ al mes”. Concretament, el darrer informe de l’OCU assegura, per exemple, que Girona és la tercera ciutat de l’Estat on és més car el cistell de la compra.

 • ERC-MES i CUP volen redistribuir amb criteris socials les beques i ajuts en educació

  També demanen augmentar el pressupost d’aquestes assignacions Els grups municipals d’ERC-MES i CUP-Crida per Girona han celebrat avui una roda de premsa per presentar una iniciativa conjunta que defensaran al Ple vinent. Segons els promotors, es tracta de “replantejar les convocatòries de beques i ajuts a l’educació en un sentit social i redistribtiu”. Pere Albertí (ERC-MES) i Laia Pèlach (CUP), impulsors de la moció, han denunciat que “no pot ser que algunes escoles privades rebin més recursos que els centres públics d’alta complexitat, amb alumnats provinents de famílies amb baixos ingressos econòmics o amb un percentatge molt alt de població migrant”.

 • ERC-MES titlla de "fracàs" la gestió del govern amb la Devesa

  La coalició considera que s’han perdut sis anys i que han descuidat el dia a dia   El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona ha reaccionat a l’anunci del govern pel qual paral·litzen sine die la tramitació del Pla Especial de la Devesa. Per Maria Mercè Roca, portaveu del grup, “el d’avui ha estat la manifestació d’un fracàs de l’actual govern amb la gestió del parc”. Segons la cap de l’oposició, “la ciutat i la Devesa han perdut sis anys d’anuncis no materialitzats, d’inversions que mai han arribat i de promeses incomplertes”.

 • Maria Mercè Roca: "llogar un pis a Girona s'ha convertit en missió impossible"

  La coalició dialoga sobre el problema de l’habitatge en un acte a La Mercè   El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona ha celebrat aquesta tarda un acte al Centre Cultural de la Mercè sota el títol “viure de lloguer a Girona: missió impossible?”. L’esdeveniment ha comptat amb la participació d’Isabel Salamaña, professora de la UdG i autora d’un estudi sobre pisos turístics a Girona; Eduard Cabré, politòleg i redactor de l’estudi d’habitatge buit encarregat per l’Ajuntament; i l’activista veïnal Ruth Tramullas, de la plataforma “més barri, menys pisos turístics”.

 • ERC-MES demana que es desencalli el Pla d'usos del Castell de Montjuïc

  També volen que s’hi realitzin accions de reconstrucció   El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona ha demanat avui que es desencalli el pla d’usos del Castell de Montjuïc. La portaveu de la coalició, Maria Mercè Roca, ha explicat que “fa anys que els veïns i veïnes esperen que es clarifiqui què s’hi pot fer i què no, al Castell, i qui i com pot utilitzar-ne els espais”. La regidora ha exposat que “hem preguntat diverses vegades al govern de la ciutat sobre aquesta qüestió, i sempre se’ns respon que és molt complicat i que hi estan treballant”.

 • ERC-MES exigeix noves mesures que augmentin la recollida selectiva

  Denuncien que el mètode porta a porta s’està implantant molt lentament   El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona ha exigit avui al govern que “apliqui noves mesures que augmentin la recollida selectiva a la ciutat”. La portaveu de la coalició, Maria Mercè Roca, ha declarat que “com a societat hem avançat molt en la gestió de residus amb criteris de sostenibilitat, però tot just som a les beceroles si ens comparem amb altres ciutats europees”. En aquest sentit, la regidora s’ha referit al congrés sobre gestió de residus que s’està duent aquests dies a la ciutat, i ha explicat que “espais com el waste in progress poden servir perquè Girona aprengui d’experiències d’altres ciutats per millorar el percentatge de recollida selectiva i la reducció de residus impropis”.