ERC-MES vol que Girona s'adhereixi a l'Aliança Educació 360

La coalició va inaugurar dimecres el curs escolar a Girona Est
 
El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona ha presentat una moció per tal que el Consistori s’adhereixi a l’Aliança Educació 360, que es debatrà el proper dilluns. El regidor Pere Albertí ha explicat que es tracta d’un projecte “que neix de les darreres tendències pedagògiques amb l’objectiu de potenciar l’educació no formal, aquella que no té lloc exclusivament en l’àmbit escolar”. Segons ha explicat el regidor, la iniciativa ha estat impulsada per la Diputació de Barcelona, la Fundació Bofill i la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica sota l’etiqueta de “Educació 360. Educació a temps complet”. S’hi han adherit ja més de 40 entitats i 30 municipis, entre els quals destaquen Badalona, Sabadell o Salt.

Albertí ha exposat que “un dels principals objectius de l’Aliança és generar sinergies entre els agents més significatius de la comunitat educativa per tal d’impulsar activitats sota una concepció de l’educació a temps complet, en la qual els nois i noies aprenen en tots els espais de la seva vida quotidiana”. El manifest del projecte consta de set punts, entre els quals ERC-MES ha volgut destacar la necessitat que s’iniciïn noves polítiques públiques per tal d’impulsar experiències educatives en temps i espais no formals o que l’equitat sigui un criteri central en l’accés a les noves oportunitats educatives.

Pel que fa al paper de l’Ajuntament, el regidor ha declarat que “Girona no pot deixar escapar aquesta oportunitat essent coneixedors d’algunes problemàtiques com el de la segregació escolar”. Formar part d’aquest projecte suposa compartir el manifest i assumir el document de compromisos, però Albertí ha demanat a més que el Consistori “s’impliqui i generi experiències d’Educació 360 en l’àmbit propi alhora que col·labori activament amb l’Aliança a partir de les pròpies experteses i capacitats”.

Inauguració de curs a Girona Est

Dimecres passat els regidors Maria Mercè Roca i Pere Albertí van inaugurar el curs escolar als tres centres de Girona Est: Font de la Pólvora, Vila-roja i Sagrada Família. La portaveu del grup ha declarat que ”vam voler fer-ho així per manifestar el nostre compromís amb un model de ciutat que combati les desigualtats, que no deixi ningú enrere i que fomenti l’educació com la millor eina per a la igualtat d’oportunitats i la cohesió social”. Durant la trobada amb els equips directius d’aquests centres, precisament, Albertí va explicar la proposta de l’Aliança Educació 360 com una eina molt positiva per entorns complexos com els de Girona Est. La coalició va recollir també les necessitats i demandes dels centres, les quals es van comprometre a traslladar a l’equip de govern.