ERC-MES inaugura el curs escolar a Girona Est

El grup municipal d’ERC-MES ha inaugurat avui el curs escolar a les tres escoles del sector Est: Font de la Pólvora, Vila-roja i Sagrada Família. Els regidors Maria Mercè Roca i Pere Albertí van demanar trobar-se amb els equips directius dels tres centres el primer dia lectiu per tal de “conèixer de primera mà les demandes i necessitats d’aquestes escoles, que són algunes de les que requereixen més atenció per la composició social del seu alumnat”. També han destacat que tots els barris són centre i que la ciutat dóna massa l’esquena, específicament, al sector de Girona Est. En aquest sentit, la portaveu de la coalició ha expressat que “els regidors d’ERC-MES hem volgut ser avui aquí per manifestar el nostre compromís amb un model de ciutat que combati les desigualtats, que no deixi ningú enrere i que fomenti l’educació com la millor eina per a la igualtat d’oportunitats i la cohesió social”.

El regidor Pere Albertí ha explicat que “traslladarem al govern de la ciutat les principals demandes dels centres escolars de Girona Est, ja que hem pogut comprovar de primera mà quines són les mancances dels i les professionals en un entorn difícil”. Albertí ha declarat que “l’educació és la base d’una societat més justa i més digna, i els tres centres que hem visitat fan una tasca extraordinària pel futur dels fills i filles del barri, i de retruc, per la convivència al conjunt de la ciutat”. El regidor ha defensat un projecte de ciutat que tingui l’educació com a base i que, entre altres qüestions, “sigui ambiciós en la lluita contra la segregació escolar i treballi per la cohesió social, la convivència i l’accés equitatiu a les oportunitats”.
Per últim, els regidors d’ERC-MES han volgut compartir també amb els equips directius de les diferents escoles algunes de les propostes que han estat treballant en matèria educativa. Albertí n’ha volgut destacar especialment dues. D’una banda, ha recordat que “vam aprovar la instal·lació d’una Unitat d’Escolarització Compartida (UEC) al barri per donar un cop de mà als alumnes amb necessitats educatives especials”. Es tracta d’un programa que permet als estudiants seguir part dels ensenyaments corresponents a l’ESO amb activitats específiques adaptades als seus perfils.

D’altra banda, l’edil ha explicat que proposaran al Ple que el Consistori s’adhereixi a l’Aliança Educació 360, un projecte que defensa l’educació a temps complet. Albertí ha assegurat que “és un programa que pot anar molt bé als i a les estudiants de Girona Est, ja que es tracta d’una concepció pedagògica que defensa que les persones aprenem al llarg de la nostra quotidianitat, no només durant el període d’ensenyament reglat”. Segons el regidor, concepcions com la de l’Educació 360 poden contribuir a millorar “la convivència, la igualtat d’oportunitats i el civisme”.

Per últim, els regidors d’ERC-MES han desitjat una bona entrada de curs a la comunitat educativa del conjunt de la ciutat, i han defensat “un model d’escola que ens enorgulleix”.