ERC-MES pregunta si ADIF ha redactat un nou informe de seguretat sobre el viaducte

L’Ajuntament va assegurar que el demanaria però no se n’ha sabut res més
 
El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona ha registrat una pregunta per escrit demanant si ADIF ha redactat un nou informe de seguretat sobre el viaducte. La portaveu del grup, Maria Mercè Roca, ha explicat que “el regidor delegat va assegurar en un Ple de fa dos anys que ho sol·licitaria a ADIF i que enviaria el document als portaveus dels diferents grups, però no n’hem sabut res més”. Concretament, durant la primavera del 2016 va aparèixer una junta de dilatació en un punt del viaducte, en forma d’esquerda. Malgrat que tant l’empresa com l’Ajuntament van assegurar que l’estructura és segura, Carles Ribas (CiU) va prometre que es demanaria un informe de seguretat a ADIF per tal de tranquil·litzar a les veïnes i als veïns.

En aquest sentit, Roca ha declarat que “estem convençuts que l’estructura és segura però no està de més disposar d’aquest nou informe: fa més de dos anys que se’ns va prometre i no n’hem sabut res més”. La regidora ha recordat que el viaducte s’havia d’enderrocar després de les obres del TAV, una promesa que el govern del PP no va dur a terme i que, segons Roca, “ens ha deixat una cicatriu al mig de la ciutat que actua com a barrera psicològica entre barris, impedint que puguem assolir majors cotes de cohesió urbanística i social”.

En tot cas, precisament perquè havia d’anar a terra però s’ha acabat mantenint, el grup d’ERC-MES troba convenient que “Foment i ADIF duguin a terme una nova anàlisi del viaducte, que té més de 40 anys, per tal que els veïns i veïnes es quedin tranquils”. En cas que aquest informe ja estigui fet, els republicans demanen que “es faci arribar als diferents grups municipals i també a la ciutadania, tal com el govern va prometre ara fa dos anys”.

Font de la Foto: Aparelladors Raúl Muñoz Pacheco