ERC-MES vol que el Girona FC s'impliqui amb l'esport de base

La coalició ha desgranat avui les seves propostes pel nou conveni amb el club
 
El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona ha desgranat avui, en roda de premsa, les seves propostes de cares al nou conveni que la ciutat ha de signar amb el Girona FC. El regidor Pere Albertí ha explicat que “el Girona FC representa molt més que un club de futbol per als nostres veïns i veïnes, i pensem que si el club s’implica amb la ciutat hi guanyarem tots: la gent de Girona, per suposat, peró també el club en imatge i estima”. En aquest sentit, el regidor ha explicat que “el Girona hauria d’actuar com a ‘germà gran’ de l’esport de base de la ciutat i del conjunt de les nostres comarques, portant a la pràctica el lema ‘d’orgull gironí’”.

El model a seguir, segons ERC-MES, és el de l’Eibar: “el conveni signat entre l’Eibar FC i el seu Ajuntament fixa que el club retorna una petita part dels beneficis en forma de subvencions a l’esport de base i femení”. L’any passat aquesta voluntat es va traduir en 100.000€ de subvenció a repartir entre 11 clubs de la ciutat. “Imagineu-vos la dinamització que es podria dur a terme a nivell esportiu a Girona si el nostre club de primera divisó retornés una petitíssima part dels seus beneficis a l’esport de base i femení”, ha expressat el regidor. En aquest sentit, Albertí s’ha mostrat crític amb el govern de Girona i ha declarat que “hem trobat a faltar capacitat negociadora del nostre Ajuntament amb el club, no pot ser que signem un conveni a 50 anys amb l’equip de la ciutat que ha assolit la primera divisió, cedint-li el camp de Montilivi, pràcticament sense contrapartides”. Segons el regidor, “l’establiment d’un nou conveni era una oportunitat no únicament per l’equip de futbol sinó per a tot l’esport de la ciutat”.

Més propostes

La portaveu d’ERC-MES, Maria Mercè Roca, ha recordat la resta de propostes que la coalició ha fet arribar al govern de Girona. Més enllà del foment de l’esport de base i femení, aposten per clàusules socials per a persones amb pocs recursos, supressió de barreres arquitectòniques al camp, garantir bones pràctiques entre aficions i lluita contra el racisme i l’homofòbia, fomentar una bona gestió dels residus, establir el català com a llengua vehicular del club, redactar un codi de conducta dels serveis de seguretat, garantir que el manteniment i serveis energètics del camp vagin a càrrec del club i, per últim, treballar per tal que els serveis per als aficionats siguin de més qualitat. “Són, en conjunt, nou propostes que creiem assumibles i molt positives per als aficionats de Girona, pel club i pel conjunt de la ciutat i de les comarques”, ha assenyalat Roca.

Sobre el posicionament polític de cares a la votació del conveni, la portaveu d’ERC-MES ha explicat que “en facilitarem l’aprovació perquè és importantíssim renovar el compromís entre el club i la ciutat, però farem una abstenció perquè creiem que les condicions del conveni són millorables”.