ERC-MES titlla de "fracàs" la gestió del govern amb la Devesa


La coalició considera que s’han perdut sis anys i que han descuidat el dia a dia
 
El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona ha reaccionat a l’anunci del govern pel qual paral·litzen sine die la tramitació del Pla Especial de la Devesa. Per Maria Mercè Roca, portaveu del grup, “el d’avui ha estat la manifestació d’un fracàs de l’actual govern amb la gestió del parc”. Segons la cap de l’oposició, “la ciutat i la Devesa han perdut sis anys d’anuncis no materialitzats, d’inversions que mai han arribat i de promeses incomplertes”.

La cap de grup ha valorat que “el diàleg amb la ciutadania i els grups municipals no s’hagués d’haver perdut mai”, i en aquest sentit ha considerat que el govern “ha comès molts errors com la desinversió en el parc o el foment d’activitats inadequades a la Devesa malgrat l’oposició de les veïnes i els veïns”. Roca ha explicat que ERC-MES va entrar al·legacions constructives per millorar el contingut del Pla Especial però que “a hores d’ara encara no hem rebut cap petició de reunió per parlar-ne, quan nosaltres estem oberts a acordar el text si s’incorporen les nostres demandes”. Per la cap de l’oposició, “la situació amb els veïns no és diferent de fa uns mesos i segurament aturen la tramitació del pla per motius polítics”, i ha apuntat a una possible retirada del suport del PSC, que fins fa poc formava part del govern. En aquest sentit, Roca ha declarat que “aquest és un govern en minoria que actua com si tingués majoria absoluta: no ha dialogat prou i no ha estat flexible amb les seves posicions”.

Per la seva banda, el regidor Martí Terés ha criticat que “amb l’excusa del Pla Especial, fa uns sis anys que la Devesa no rep les inversions que necessita”. El regidor ha recordat que ERC-MES va pactar amb el llavors alcalde Puigdemont un pla de xoc per millorar la il·luminació del parc, el mobiliari o la seguretat, però que “en lloc d’això van construir el vial perimetral i les inversions urgents van quedar desades al calaix”. En aquest sentit, l’edil ha explicat que “nosaltres sempre hem dit que el Pla d’usos era un bon instrument per començar a actuar al parc, malgrat estar a l’espera del Pla Especial”. Terés ha coincidit amb Maria Mercè Roca i ha declarat que “la paral·lització del Pla Especial i la manca d’inversió en el dia a dia són un doble fracàs d’aquest govern amb la Devesa: sis anys perduts”.

Per últim, i malgrat la crítica, Terés ha reiterat que “ERC-MES seguim oberts al diàleg i a parlar de les al·legacions al Pla Especial per evitar perdre encara més temps”, i ha explicat que per la coalició és important “vincular el projecte urbanístic amb els usos, millorar la transició entre l’espai urbà i el parc i preservar el paisatge històric de la Devesa cenyint al mínim possible la tala d’arbres”.

Comentaris


No hi ha cap comentari


El comentari s'ha enviat correctament