ERC-MES exigeix noves mesures que augmentin la recollida selectiva


Denuncien que el mètode porta a porta s’està implantant molt lentament
 
El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona ha exigit avui al govern que “apliqui noves mesures que augmentin la recollida selectiva a la ciutat”. La portaveu de la coalició, Maria Mercè Roca, ha declarat que “com a societat hem avançat molt en la gestió de residus amb criteris de sostenibilitat, però tot just som a les beceroles si ens comparem amb altres ciutats europees”. En aquest sentit, la regidora s’ha referit al congrés sobre gestió de residus que s’està duent aquests dies a la ciutat, i ha explicat que “espais com el waste in progress poden servir perquè Girona aprengui d’experiències d’altres ciutats per millorar el percentatge de recollida selectiva i la reducció de residus impropis”.

Segons la cap de l’oposició, en els darrers temps “s’han pres algunes decisions equivocades com la d’augmentar un 10% la taxa d’escombraries”. Aquesta mesura, ha valorat Roca, “no només afecta injustament a la butxaca dels gironins, sinó que els ciutadans ambientalment responsables i que reciclen han patit el mateix increment que els que no ho fan”. Per aquesta raó, ha assegurat que “en lloc de premiar als ciutadans ambientalment responsables, se’ls penalitza, i es dissenyen des del Consistori polítiques contradictòries i erràtiques en aquesta matèria”.

Els porta a porta

Al seu torn, el regidor Martí Terés ha criticat que “el mètode de recollida porta a porta s’està implantant molt més lentament del que s’havia previst”. Terés ha posat d’exemple el cas de Campdorà, que havia d’estar en marxa a l’estiu de 2016 i la recollida porta a porta no entrarà en funcionament fins l’estiu del present any en curs, amb dos anys de retard. El regidor ha declarat que “amb el ritme actual, Girona s’està quedant enrere en relació a d’altres ciutats europees”. Sense anar més lluny, ha afegit, “Barcelona ha començat ara la recollida de residus porta a porta a Sarrià, i es preveu que el nivell de reciclatge, que ara és del 36%, creixi fins al 60%”.

Martí Terés ha exposat també que “el sistema de recollida porta a porta suposa una millora de la qualitat de l’espai públic per als veïns i veïnes, que es concreta en aspectes com la retirada dels grans contenidors”, i ha assegurat que “aquestes experiències tenen un percentatge d’èxit molt elevat en barris residencials, i en aquest sentit Girona té molt de recorregut”.

Comentaris


No hi ha cap comentari


El comentari s'ha enviat correctament